Warning: this browser doesn't support HTML5. Styling disabled.
Some browsers that do support HTML5:

WoW Blog Community - De taal van de murlocs

In tegenstelling tot wat velen denken is het schijnbaar monotone en moronische taaltje van de murlocs geavanceerder dan je zou verwachten.

De taal van de murlocs heeft allereerst een naam: Murlocariaans

Hoewel wij normale stervelingen de taal als barbaars, repetetief en zelfs oninspirerend ervaren blijkt deze taal veel verder te gaan dan we kunnen beseffen. Sterker nog, het is de rijkste taal die bestaat in Azeroth en omstreken. Vele zaken die met onze eigen taal niet uitgedrukt kunnen worden zijn dat wel in het Murlocariaans en wel tot in het irrelevantste detail. Mocht je je bijvoorbeeld in een state of mind verkeren die zich in onze eigen beperkte taal het minst pauper zou omschrijven als "een milde euforie met een vleugje Freudiaanse melancholie verrijkt door een snufje megalomanie", dan kan je dat in het Murlocariaans prima uitdrukken vanaf slechts 1 woord. Natuurlijk zijn er wel vele synoniemen in het Murlociaans. Zo zijn er 14,230 manieren om het woord naarb uit te drukken, maar 8,430,099 manieren om aan te geven dat iemand een murloc oor heeft laten vallen.

Omdat deze wellicht enigzins redundante taal zo uitgebreid is hebben de murlocs er behoorlijk wat werk aan om dit te documenteren. Toen ze hiermee begonnen waren de Murlocs nog op het land levende 2 meter lange knappe mensachtige verschijningen maar ze kwamen er al snel achter dat ze op het land niet genoeg ruimte hadden voor hun boekwerken dus besloten ze hun archieven in zee aan te leggen. Dit heeft geleid tot hun groteske metamorfose waardoor Murlocs er nu uitzien als reptielachtige monstertjes. Dit zien de Murlocs echter als een klein offer met het oog op het grotere doel, the Great Archivation. Momenteel is driekwart van de zeebodem belegd met archieven voor de documentatie van de Murlocariaanse taal. Dit was meer geweest als het aan High Chief Murlor had gelegen, ware het niet dat hij tijdens zijn archiveringen slaags raakte met Naga queen Ashzara die haar eigen plannen had qua ruimtelijke ordening van de zeebodem. De Great Archivation liep hier dusdanig vertraging op dat High Chief Murlor -inmiddels allang door zijn bufferconsumptie in ToC heen- verordonneerde dat de hoeveelheid manieren waarop Naga uitgedrukt kan wordn in het Murlocariaans beperkt moest worden tot minder dan 50, de ultieme belediging in de ogen van de Murlocs. Hoewel deze grove beschimping enigzins uitlating boodt aan de woede en teleurstelling van de Murlocs, bleek dit niet voldoende te zijn en is the Great Archivation nog immer niet afgerond. Dit is dan ook de reden waarom Murlocs in de loop der jaren zo kwaadaardig zijn geworden.

by Martin @ 1:11 7 December 2007